http://video.se.msn.com/watch/video/vampyrgrav-upptackt-i-bulgarien/ah0o7880

Det sägs oxå att "Twilight-Vampyrhunken" Robert Pattinson, enligt forskare, är släkting till Dracula. Kanske är det ingen slump att han just blev vald som Edward.

DN.se:

Om Robert Pattinson känns övertygande i sin roll som vampyren Edward Cullen i "Twilight"-filmerna kan det ha en annan förklaring än att han är en skicklig skådespelare.Flickidolen är nämligen besläktad med vampyrernas vampyr, Dracula.Enligt Reuters är det släktforskningssajten Ancestry.com som kommit fram till att Pattinson på långt håll är släkting till Vlad III Dracula från Transylvanien, den man som inspirerade Bram Stoker att skriva den i dag vida berömda romanen om Dracula 1897.

Aftonbladet.se:

Släktforskare har kommit på varför Robert Pattinson är så populär som vampyren Edward Cullen i ”Twilight”-serien. Han är släkt med en tvättäkta vampyr. Kanske lite överdrivet men enligt släktforskare som gått igenom tusentals arkiv är Pattinson avlägset släkt med furste Vlad III Dracula som levde i Transsylvanien på 1400-talet.På grund av Vlads grymhet blev han förebilden för Bram Stokers blodsugande Dracula som startade hela vampyrtrenden när den släpptes 1897.

EXPRESSEN.SE:

Han spelar blodsugare i "Twilight"-filmerna.
Nu verkar det som att det verkligen rinner vampyrblod i Robert Pattinsons ådrar.
I alla fall enligt genealoger som forskat kring skådespelarens släkt.
Ja, skämt eller ej - nu rapporterar amerikanska nöjestidningen People om det släktförhållande som kanske tar andan ur alla "Twilight"-fans.
För enligt hemsidan ancestry.com har forskare funnit att filmernas huvudrollsinnehavare Robert Pattinson, 24, är släkt med furste Vlad Tepes, den person som många anser vara inspirationen för huvudkaraktären i Bram Stokers roman "Dracula".
- Det var svår research att koppla Pattinsons familj till Vlad, men när bitarna föll på plats ackompanjerar det "Twilight"-sagan alldeles perfekt, säger en av forskarna, Anastasia Tyler, enligt People.
De släktförhållanden som forskarna funnit visar även att Pattinson inte bara är släkt med "Dracula", utan även den brittiska kungafamiljen.
- Utan myt eller magi finner vi alltså kunglighet och vampyrer i Pattinsons liv, vilket gör hans historia lika övernaturlig som den han spelar på vita duken.